perjantai 29. tammikuuta 2016

Lunta ja Jäätä, Snow and Ice

Tadaa!!

Täällä ollaan, back to business :)

Seuraavaa kesää odotellessa on pakko jo välillä päivittää korukuulumiset tänne kun edellinen postaus koski juhannusta! Hupsista!

Mutta korukuulumisiin kuuluu tietenkin koko elämäni ja niinpä mennyt syksy on ollut muutoksen syksy: esikoinen muutti kotoa pois. Loppukesä ja alkusyksy näytti siltä, ettei mistään tule mitään, elämä heitteli laidasta laitaan. Esikoinen sairasteli urakalla elokuusta lokakuulle ja jännitti vissiin muuttoa, selvyyttä mikä oli ei ole vieläkään mutta nyt on jo kaikki hyvin. Siinä jäipi työt ja muu elämä toissijalle kun erityinen esikoinen vei huomion ja äidin ruokahalun ja aikataulut sekaisin. Kaikeksi suruksemme anoppi nukkui pois syksyllä, se viikko oli hieman liian täynnä kaikkea tapahtumaa meidän perheelle... Mutta nyt tuntuu esikoinen niiiiin onnelliselta asustaessaan ryhmäkodissa, saanut uusia kavereita ja paljon uusia menoja ja tekemisiä, eilen oli talleilla kokeilemassa ratsastusta vuosien tauon jälkeen, alkuun oli pelkkä taluttaminen riittänyt mutta siitä se lähtee! Pikkuhiljaa alkaa toivottavasti äidin mielikin tyyntymään enkä jokailta nukkumaan mennessä mieti miten siellä menee ja mitä kuuluu. Onneksi on tuossa 400 metrin päässä, että on helppo piipahtaa iltakävelyllä kylässä. Muutaman kerran olen kyllä kyläilylläni pahasti häirinnyt ystävysten juttuja ja saanut lähtöpassit kotiin. Niinhän sen pitää ollakkin mutta äitien on vaikea irtautua lapsistaan, puhumattakaan siitä, että lapsi on tarvinnut 19 vuotta 24/7 tukea ja nyt pärjääkin mukamas ilman äitiä! Ryhmäkodissa on toki myös 24/7 ohjaajat paikalla mutta se on ihmeellistä, että äiti ei tiedä menoista ja jutuista enää kunnolla.

Mutta nyt riittää muut kuulumiset. Koruja olen tehnyt keskimäärin yhden kuukaudessa, muutamat tilauksesta ja niistä en jaksanut napsia kuvia.
Eilen istuin korupöydän ääressä ahkeroimassa kun poikaseni tuli kotiin ja hämmästeli suureen ääneen kuinka olenkaan taas koruilemassa. No, kun se luovuuskin on ollut kesästä hukassa ja nyt vasta pikkuhiljaa palailee ja silloin on toimittava.

Talven 2016 kunniaksi tein Lunta ja Jäätä -korun, sitähän tämä on ollut nyt vuoden vaihteesta.

Tänä(kin) vuonna ajattelin olla tekemättä helmiostoksia koska työhuoneeni on täynnä materiaalia ja pyrin siis käyttämään kaiken pois. Niinpä kaivoin alkuaikojen hankintoja eli siemenhelmiä ja sainkin tähän käytettyä melkein kaikki 0/6 koon valkoiset siemenhelmet. Kolmessa pitkässä nauhassa on vain lasihelmiä, pituutta pisimmälle tuli 160cm joten tämän voi kieputtaa kaulan ympäri.

Varokaahan ulkona liukkaita teitä!

Mukavaa viikonloppua!

Minä lupaan palata korujen kera tänne ennen kuin seuraava puolivuotta on taas kulunut :)

KatMan

9 kommenttia:

 1. Piti oikein pariin kertaan tarkkaan zuumata että oliko se tosiaan KatMan, joka lukulistalla vilahti :). Ja olihan se. Kivaa <3.

  Olenkin arvellut, että muutos on ollut melkoinen. Ja mihinkäs me äidit huolistamme koskaan päästäis, vaikka kuinka koitetaan olla järkeviä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva kun on ainakin yksi lukija jäljellä :D
   Kyllä tuo tauko venyi jo kohtuuttoman pitkäksi, ei vaan millään ollut inspistä kunnes joku välillä kysyi voisinko tehdä korun tai sattui ystäville synttäriä :) mutta mikäs kiire tässä valmiissa maailmassa on kokoajan säheltää ja koruja tehdä, kaikkea muutakin kun on elämässä. Koruja siis syntyy kun sydän niin sanoo :)
   (tai joku pyytää...)

   Poista
 2. No jopas oli tapahtumia mutta tervetuloa takaisin...vaikka vähän kerrallaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ihanaa, toinenkin lukija vielä jäljellä :)
   Tuon viime syksyn muistan varmasti ikuisesti vaikka hetket menivät osittain ns. sumussa kun huoli oli niin kova. Mutta nyt ainakin kaikki on hurjan hienosti esikoisen elämässä, joten voinen hetkeksi hengähtää ja rauhoittua, samalla toivoen tämän hyvän jatkuvan hänen osaltaan ikuisesti <3

   Poista
 3. Olipas kaikenlaista syksyssäsi, ihanaa kevättä kohti mennään:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin mennään! Ja kiva kun olet vielä huudeilla :) Olen kyllä seuraillut tauon aikana muidenkin blogeja mutta kommentointi jäi vähille vaikka tiedän itsekkin, että on mukava saada mukavia kommentteja :)

   Poista
 4. Juuri kävin läpi blogilistaa, ja poistin blogeja jotka eivät ole päivittyneet yli vuoteen. Harmi kun niin moni on näköjään lopettanut. Kiva että täällä on vielä elämää. Hieno, viileä koru :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Sole!
  Heh, mä päivitän puolen vuoden välein, nyt toivottavasti taas useammin. Taisi olla melkoinen korubuumi tuossa muutaman vuoden ja tekijöitä ja bloggareita aika paljon. Mutta jos on helmihullu kuten minä ja hankkinut pari kaapistoa täyteen tarvikkeita niin eihän tätä voi lopettaa, tauot sen sijaan tekevät näköjään hyvää :)
  Mutta tästä jatketaan ja kiva jos pysyin listallasi :)

  VastaaPoista
 6. Onpa ihania. Itselläni tuo sama, että pitäisi lopettaa uuden hankkiminen ja käyttää ensin vanhat materiaalit pois tai myydä ne kirppiksellä.

  VastaaPoista

Kiitos mukavasta kommentistasi!