perjantai 28. helmikuuta 2014

HopeFaithLove

Kolme tärkeää sanaa...
 Riipuksena ihana iso lasihelmi fasettihionnalla ja picassovärjäyksellä

 Kaulakoru on pitkä

Rannekorussa toistuvat samat makeanvedenhelmet ja fasettikristallilasit, lisukkeena ketju ja lukkona papukaija, joten pituutta saa helposti säädettyä

Onpas synkeä helmikuun viimeinen päivä mutta aivan ihanaa on se, että huomenna alkaa maaliskuu ja siis kevät! Eiköhän se aurinko sieltä pilkahda pian. Vaikka olisin toivonut sitä tälle päivälle, jotta olisin saanut taas kuvauksia suoritettua uusista koruista mutta sain sentään juuri valmiiksi pari korua,  jotka jätin lomalle lähtiessä pöydälle kesken. Teki näköjään loma ja uudet maisemat ja aurinko hyvää, vaikka eilen oli ihan mieletön väsymyspäivä mutta tänään oli aamusta (päänsärystä huolimatta) virtaa sopivasti. Ja jos huomenna pääsis taas liikkumaan zumbailun merkeissä niin virtaamo jatkuisi.

Piristystä perjantaihinne
toivoo

KatMan

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Jäämarja

Kevään väreissä simpukankuorihelmet ja riipuksena jäinen vuorikvartsi, josta tuli jäämarja.

Lehtinä pieniä peridoottikiviä fasettihionnalla

Linkkinä Trinity Brass Art Nouveau korulinkki, ihanan antiikkihopeinen ja vanhahtava

Koruilevaa keskiviikkoa!

KatMan

maanantai 24. helmikuuta 2014

Loma auringossa

Koska jostain syystä en saa aikaiseksi ladata korukuvia kamerasta koneelle ja edelleen blogiin, kerron muutaman sanan edemenneestä lomasta aurinkoisella Teneriffan saarella.

Jokainenhan valitsee lomansa ja kohteensa omien mieltymysten ja toiveiden mukaan eikä minulla ole tapana puolustella tekemisiäni mutta koska jotkut kyseenalaistavat Kanarian saarille matkustamisen niin kerronpa muutaman syyn ja totuuden, miksi olemme jo kuusi kertaa saarilla käyneet.
Meidän perheessä on 3 kouluaikojen mukaan elävää, pari oppilasta ja yksi ope. Rajoittaa jo aika paljon matka-ajankohdan ja pituuden valintaa eli yleensä lomailemme koko perhe koulujen loma-aikoina. Toki olemme ottaneet vapaapäiviä kouluista esim. pidennettyyn viikonloppuun mutta jo yläkoulun kurssimuotoisuus aiheuttaa sen, että parin viikon poissaolo tiputtaa oppilaan kärryiltä hetkessä. Ja mitä lomaa se on jos koulukirjat ovat mukana ja läksyjä tehdään? Kallistahan matkailu on juuri koulujen loma-aikaan tai vaikka pääsiäisenä mutta säästellään sitten muualla jos matkaan halutaan. Tämä on meidän valinta, jokainen tekee toki miten itse haluaa.

Vanhin lapseni ei ole erityisyytensä vuoksi halunnut koneeseen sitten lapsuusvuosien, ei ehkä jaksaisi istua paikallaan edes 3 tunnin lyhyttä lentoa, eikä oikein nauti auringon lämmöstä vaan tuskastuu kotimaan helteissäkin melko nopeasti. Siispä hän on jäänyt kotimaahan aurinkoreissuillamme, isovanhempien ja sukulaisten ja hoitajien sekä nyt jo ns. tilapäishoitopaikkaan, sillä yksin ei voi jättää. Ja siten tämä on lomaa meille vanhemmillekkin hänen hoitamisestaan sekä nuoremmalle omaa aikaa vanhempien kanssa. Ainakin nuorempi vielä suostuu ja haluaa meidän kanssa matkustaa ja valikoi mielellään matkakohteita. Ensimmäinen lomamatka ilman vanhinta lasta oli melkoisen vaikeaa minulle, olin täynnä itsesyytöksiä siitä kuinka voin jättää lapsen toisten hoidettavaksi kokonaiseksi viikoksi, en niinkään ollut huolissani siitä etteikö jokainen hoitaja olisi osannut hoitaa häntä hyvin vaan lähinnä huolehdin muiden jaksamisesta ja heidän vaivaamisesta. Nyt onneksi on ihana hoitopaikka missä nuoret ammattilaiset ovat nuorten kanssa ja tekemistä riittää. Ja esikoinen jää sinne mielellään. Nytkin kyllä isovanhemmat auttoivat ensimmäisen viikonlopun ja siitä olen niin kiitollinen. Alun alkaen oma äitini sanoi meidän tarvitsevan lomaa ja hoitavansa esikoisen. Ja neuvoa on nyt sitten kuusi kertaa noudatettu.
Mutta siis, ihmettelyyn, lähinnä pikkuveljeni puolelta, miksi kuudes kerta Kanariansaarille. Hän kun ei käy massaturistipaikoissa eikä varsinkaan Kanarialla niin selvennetään mikä siellä vetää puoleensa.
1) talvella viikon loma lämpimässä lyhyen/lyhyehkön lennon takana, vaihtoehtoina Kanaria tai Egypti, muualla yhtä lähellä ei takuuta lämmöstä. Ja Egypti on arveluttanut rauhattomuudellaan jo vuosia ja niinhän siinä kävi, että se lomailulta suljettiin syksyllä.
2) Kanarian saarilla hintataso on melko matala. Jos haluaa itse tehdä ruokaa ja säästää siinä niin siellä se ei paljoa maksa. Varsinkin isot perheet hyötyvät tai aina nälkäisen teinin vanhemmat. Ja ensimmäisen kerran koskaan otimme tälle matkalle allinclusiven, jotta teini saisi syödä niin paljon kuin jaksaa ja pikaisen laskutoimituksen jälkeen totesimme hinnan kuitatuksi kahdessa päivässä, loppuaika oli pelkkää plussaa.
3) nähtävää ja tekemistä riittää saarilla vauvasta vaariin. Vieläkään ei olla käyty vesipuistoissa, minun onnekseni, ja seuraavan matkan ehdoksi laitoin käynnin La Gomeran saarella, laivamatka taittuu nopeasti saarelta saarelle. Eläinpuistoja on joka saarella usempikin sekä muita teemapuistoja lapsille. Golfia voi pelata jokapuolella ja muutkin urheilulajit hoituvat joka saarella.
4) takuuvarma lämpö ja aurinko talvella vaan ei liian kuuma kuten ehkä Thaimaassa, minä nautin kuumuudesta mutta mies ei. Kompromissina siis hyvä. Ja vaikka valtameri ei niin kauhean lämmin ole talvella niin kyllä siellä pakko on pulikoida ja nauttia isoista aalloista. Teinin lempipuuhaa on aina ollut bodyboard-surffaus ja siellähän tuo nytkin viihtyi aaltoja metsästämässä.

Turisteja saarilla riittää joka lähtöön, se on myös takuuvarmaa, mutta jos matkaseura on hyvää niin mitäpä niistä muista säheltäjistä välittää, ja toisaalta joskus on mukava tutustua eri maalaisiin kanssaolijoihin vaikka hotellissa, tai ihan vaan toisiin suomalaisiin. Tällä kertaa me olimme ihka ainoat suomalaiset todella isossa hotellissa ja sekin oli kyllä hauskaa, sai vapaasti ääneen ihmetellä kuinka britit söivät aina sitä samaa, miksi naapuripöydän setä mulkoili ja ihmetteli kun söimme isot lautaselliset salaattia vaikka tarjolla oli mitä herkkuja. Eipä tiennyt setä, että jopa teinimme ymmärtää sujuvasti englantia, vaan jatkoi ihmettelyjään. Mutta myös ihana vanhempi brittipariskunta jutteli kanssamme ja maailma avartui taas puolin ja toisin.

Ravintoloita saarella riittää, eteläkärjessä n. 2000 ravintolaa mistä valita. Ravintoiden negatiivisin puoli on sisäänheittäjät joista yksi jopa yhdellä matkalla tarttui miehen käsivarteen ja huusi miksi menemme rannan ravintoloihin kun tämä hänen olisi ihan hyvä. Kyllä jäi käymättä siinä paikassa. Osaammekin jo katsoa onko sisäänheitttäjiä lähettyvillä ennen kuin menemme lukemaan menuja. Parhaimmat ravintolat eivät sisäänheittäjiä tarvitse tai ainakaan agressiivisia ja niitä me suosimme. Yksi hyväksi havaittu keino millä ravintolan taso selviää on vessassa käynti: jos vessa on siisti, ruoka on mitä luultavammin hyvää ja laadukasta ja päin vastoin. Hintahaarukka on todella halvasta ihan kohtuu kalliisiin ja tasokkaisiin, joten luulisi kaikille löytyvän jotain. Ja halvin olut mitä ravintoloista löysimme oli iso tuoppi eurolla, viinipullon saa alle kympistä usempaan kymppiin ja pullollinen limsaa muutaman euron, kaupassahan se maksoi n. 90 senttiä. Joten jo kolmen aikuisen (siis 2 aikuista ja yksi suurisyömäinen teini) illallinen voi maksaa noin satasen juomineen ihan hyvässä ravintolassa, kallein meille oli 3 ruokalajia juomineen 150 euroa. Halvimmillaan ollaan rannalla syöty 3 ruokalajia juomineen 30 euroon mutta siitä jäi teinille vielä nälkä ja tarvitsi lisäruokaa...

Saarilla on myös ihan ok shoppailu mahdollisuudet, löytyy halpoja ja kalliita kauppoja, feikki- ja oikeita merkkituotteita. Tällä matkalla löysimme Porshe design shopin, oheistuotteita Porshen ystäville, ei kyllä kysytty olisko autoa saanut tilattua. Ja aika hyvät alet näin helmikuussa useimmissa kaupoissa vaikka jäimme kyllä teinin kanssa miettimään olisiko siellä kuitenkin ale-aika aina? Mutta muutama merkkipaita löytyi miespuolisille hyvään alennukseen ja vielä ihan tarpeeseen. Ja yksi merkki mistä itse tykkään vaan en raaski kauhesti ostaa on Desigual. Olen ostanut Lanzarotelta laukun viime vuonna, Espanjan hinta on jo valmiiksi halvempi kuin EU-hinta ja sattuipa oleman vielä alessa niin raaskin vihdoin ostaa. Nyt mukaan lähti puserot itselle ja esikoiselle, hinnat yli kympin halvempi kuin täällä tai netistä. Mutta nyt shoppailut oli tehty yhtenä iltana ja lähtöpäivän aamuna ja kaikki sellaista mitä tarvitsimme ja mistä oli hyötyä.

Eli kokonaisuudessaan saaret sopivat perheille jotka haluavat olla rannalla, perheille jotka haluavat nauttia yhdessäolosta ja lämmöstä, kauniista ja karuistakin maisemista, seikkailuista, oikeastaan ihan mistä vaan niin saarilta löytyy, tänä talvena jopa lunta. Niille, joilla on mahdollista matkustaa muina kuin koulujen loma-aikoina, todella suosittelen muina aikoina matkustamista :) ja ihan sinne minne haluaa. 

Nyt taidan etsiä ensitalvelle uutta lomakohdetta tai sitten sitä samaa vanhaa mutta mukavaa Kanariaa! Tai jos aikaisemminkin jo pääsisi matkalle.......

Aurinkoterveisin

KatMan

ps. ihan mahtavaa jos jaksoit lukea loppuun saakka :)
huomenna voisin itse jaksaa ladata niitä kuvia...