maanantai 27. tammikuuta 2014

Valkeaa hiekkaa...

Kristalliriipuksia säästelemättä laitoin simpukan ja meritähden lukkoon roikkumaan...

...ihania isoja hohtavia simpukoita ja simpukankuorihelmiä ja ...

...makeanvedenhelmiä ja lasirondelleja.


Joka päivä on mielessä tuleva lomamatka, aurinko, palmut, aamulenkit hiekkarannalla ja makoilu aurinkotuolillla kera tuoreen juoman.... korut syntyvät nyt näistä ajatuksista mut haittaakse?

Unelmoivaa maanantaita...

KatMan

lauantai 25. tammikuuta 2014

Butterfly

Kovasti jo kevättä odottelen...

Vaaleanvihreät makeanvedenhelmet ovat niin keväisen väriset, että! Lisänä vihreää kalkkiturkoosia (värjättyä siis), vaaleanvihreää kristallilasia, ametistia, peridioottia ja hopeoita korumetallia. Riipus on ihanan iso ja tarpeeksi painava, jotta pitkä koru laskeutuu kauniisti.

Lupasin päivitellä blogia tänävuonna useammin mutta jostain tuli taas jumi ja ei meinaa millään aueta, luovuus hukassa. Tai tuntuu, että toistan itseäni jo kyllästymiseen asti ekä keksi mitään uutta. Huutelin eilen jo tuolla somessa apuja ja sain vinkkejä laidasta laitaan, kiitos niistä. Tänään olisi hyvä päivä jatkaa korupöydän ääressä, ei mitään pakollisia menoja, noh, jos kaupassa kävisi jääkaappia täydentämässä, joten eiköhän tämä tammikuun jo perinteeksi muodostunut jumitus tästä aukea.

Leppoisaa lauantaita kaikille!

KatMan

lauantai 18. tammikuuta 2014

Kahvittelua ystävien kesken

Kiitos Säläkaapin Susannalle kutsusta kahvihetkeen! Täällä blogimaailmassa on jo paljon blogiystäviä ja on kiva vaihteeksi kuulla ja jakaa kuulumisia kahvikupposen äärellä. Pullan jätän väliin mutta nautin kulhollisen rahkaa ja tuoreita marjoja :)

“Määrätynlainen uteliaisuus on johtanut meidän bloggaamaan, liittyi se sitten ympäristöön, luontoon tai maailmanmenoon, omaan elämäämme, harrastuksiimme tai lemmikkeihimme. Monipuolisuus on valttia blogeissä! Jos vastaat kysymyksiini ja jaat viidelle eteenpäin, voit viedä pullakahvit mukanasi (Copy/Paste). (Ei ole aivan pakko jakaa :) Esitän kysymyksiä, mitkä saattavat useinkin tulla esille kahvikupposen ääressä ystävän kanssa keskustellessa. Mitä sinä vastaat seuraaviin kysymyksiini? Voit myös vastata kysymyksiin pelkästään valokuvin.“


1. Mikä on sisustustyylisi?

Melko sekalainen uuden ja vanhahtavan yhdistäminen. Kun on omaa kotia laittanut reippaasti yli 20 vuotta niin eri vuodet ja kaudet näkyvät ja myös muiden perheenjäsenten mieltymykset.

Viime vuonna näytinkin hieman tunnelmia kodistamme

2. Mihin huoneeseen olet panostanut eniten sisustaessasi?
 Jaa, alakerta on melko avointa joten siihen varmaan ja aika paljon työhuoneeseen ;)

3. Mihin käyttäisit paljon rahaa ilman huonoa omaatuntoa?
Lapsiin menee rahaa ihan ilman huonoa omaatuntoa mutta jos sitä olisi ylenmäärin niin matkusteluun ja lomailuun.4. Mihin käytät paljon rahaa?
Perheellisenä ei tarvitse paljon miettiä mihin rahaa käyttää, ruokaan ja asumiseen menee suurin osa sekä lasten ja omiin harrastuksiin.
  


5. Mistä onnesta unelmoit?
Ylipäätään, että osaisi olla aina onnellinen hetkessä mutta ei se lottovoittokaan huono homma olisi :) 


 6. Mikä olisi mielestäsi huonoin onni?
 Varmaan vakava sairastuminen, oma tai läheisen, mutta siis huonoa onnea ei kait voi olla jos onni on positiivista ja huono negatiivista? Mutta kaikki surua aiheuttava on kamalaa...


7. Missä asiassa olet tunnollisin?
 Taidan olla melko tunnollinen ihminen yleensä mutta esimerkkinä kun olin menossa jumppatunnille, piti varmistaa mieheltä että tytär oli tullut koulusta kotiin. Mies siis oli kotona ja otti tytön taksista vastaan. Lapsista huolehtiminen on ehkä tunnollisuuteni.

8. Minkä inhimillisen virheen annat helpoiten anteeksi?
Pieni unohdus, sattuu kaikille :)

9. Mikä on naisen parhain ominaisuus?
Olla nainen, reipas ja rehellinen

10. Mikä on miehen paras ominaisuus?
 Olla mies, vahva ja rehellinen
 Seuraavaa lomaa ja Pinacoladaa odotellessa
toivotan kaikille lukijoilleni oikein leppoisaa tammikuun lauantaita!
    

KatMan

ps. kahvitteluhetki on kiertänyt jo paljon mutta jos vielä haluat jakaa kahvihetkesi niin nappaa tästä kutsu mukaasi! 

tiistai 14. tammikuuta 2014

Kello

Tein vuosia sitten muutaman korukellon, lähinnä kaulakoruna, mutta olin näköjään ostanut muutaman kellotaulun ja lukon varastoon. Kaikkeahan pitää olla hetijuurinyt saatavilla :)

Alkutilanne. 
Kuinkas ollakkaan, sain kyselyn kelloista.

Koska kysyjä kuuluu lähipiiriin, lähti hänelle kello joululahjaksi. Jaa, mutta juuri nämä pari kellotaulua tilasin lisää kun oli kohde ja toiveet tiedossa, vanhoissa ei ollut tarpeeksi säihkettä. Niin ja Swarovskin valkeita helmiäishelmiä myös. Toive oli kolmerivinen mutta kellotaulu ei antanut periksi kolmelle riville, kahden kanssa oli kauniimpi. Nyt kello on jo palautunut suurennettavaksi ja tiedoksi, että suurennukorjaus on työnalla ja odottaa vain tekijäänsä sekä muutamaa osaa. Tämä rannekello on sellainen prototyyppi ja siksi haluan tehdä sen uudestaan ja paremmin. Laitan kuvaa ennen ja jälkeen kunhan pääsen valoaikaan kuvaamaan.

Toisen rannekellon tein joustolankaan, ympärysmitta n. 20cm, VapaaSäihkettä uuteen aikaan!

KatMan

sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Mamma-korut

Vuoden ensimmäiset kaulakorut.

Mamma-rinkula sekä ihana pitsisydän.
Ensimmäisessä on vaaleita mauve/persikan värisiä makeanvedenhelmiä, savukvartsia suorakaiteenmuotoisena ja kristallirondelleja.

Valkoinen koru säihkyy ja kipinöi tähtiä!

Valkoisia makeanvedenhelmiä, puuhelmiä, lasihelmiä ja kristalleja.

Nämä ja jotain muuta olisi tarkoitus viedä BOBOon kevättä tuomaan. Katselin Pantenen värimaailmaa ja yritän tehdä koruja kevään väreissä lisää.Vaikka taas kerran helmikaupat tarjoavat ei oota värimaailmassaan...
Yksi ihana tilaustyökin kutkuttelee ja taidan tehdä siihen mallikappaleen (harjoituskappaleita) ei toivotulla värillä. Mutta siitä lisää vasta helmikuun puolenvälin jälkeen.

 Nyt annan mielen lentää ja toivon paljon ideoita meille kaikille luovaa työtä tai harrastusta tekeville!

KatMan

perjantai 3. tammikuuta 2014

Loppiaiseen mennessä...

Laitoin itselleni takarajaksi Loppiaisen, lähes kaikkeen. Joulu on siihen mennessä purettu kodista ja mielestä. Joulusuklaat on siihen mennessä syöty. Pipareista ei taida tarvita huolehtia kun nuoriso on purkin lähes tyhjentänyt (toisen kerran jo) enkä niitä edes syö. Koska sitten alkaa taas kurinalaisempi elämä. Joten kaikki joulukorut 2013 on esiteltävä ennen määräpäivää. Laitan ne yhdellä pläjäyksellä, jottei kenenkään tarvitse joulua enempää sietää/kestää/nähdä.
  Tämän kasan tein lastenvaateliike BOBOon joulukoruiksi ja siellä on nyt myös koru ALE!!

Nämä taasen menivät kauneushoitola KokoNaiseen ennen joulua.

Minusta tuntuu, että ikä tekee sen ettei enää ole niin perinteistä joulumieltä. Ensi jouluna keksin kyllä ihan muuta, mieluiten matkustan jonnekkin kauas pariksi viikkoa, lähti perhe mukaan tai ei, mutta jouluvalmistelut ja hässäköinti osaltani riittää. Jotenkin tuli olo, etteivät ihmiset enää tavallaan kunnioita joulua ja sen sanomaa. Olisi ihana päästä jonnekkin rauhaisaan paikkaan hiljentymään. Tai sitten unohtaa koko joulu kokonaan...
Keski-ikäisen mietteitä :)

Mukavaa perjantai-iltaa!

KatMan