perjantai 3. tammikuuta 2014

Loppiaiseen mennessä...

Laitoin itselleni takarajaksi Loppiaisen, lähes kaikkeen. Joulu on siihen mennessä purettu kodista ja mielestä. Joulusuklaat on siihen mennessä syöty. Pipareista ei taida tarvita huolehtia kun nuoriso on purkin lähes tyhjentänyt (toisen kerran jo) enkä niitä edes syö. Koska sitten alkaa taas kurinalaisempi elämä. Joten kaikki joulukorut 2013 on esiteltävä ennen määräpäivää. Laitan ne yhdellä pläjäyksellä, jottei kenenkään tarvitse joulua enempää sietää/kestää/nähdä.
  Tämän kasan tein lastenvaateliike BOBOon joulukoruiksi ja siellä on nyt myös koru ALE!!

Nämä taasen menivät kauneushoitola KokoNaiseen ennen joulua.

Minusta tuntuu, että ikä tekee sen ettei enää ole niin perinteistä joulumieltä. Ensi jouluna keksin kyllä ihan muuta, mieluiten matkustan jonnekkin kauas pariksi viikkoa, lähti perhe mukaan tai ei, mutta jouluvalmistelut ja hässäköinti osaltani riittää. Jotenkin tuli olo, etteivät ihmiset enää tavallaan kunnioita joulua ja sen sanomaa. Olisi ihana päästä jonnekkin rauhaisaan paikkaan hiljentymään. Tai sitten unohtaa koko joulu kokonaan...
Keski-ikäisen mietteitä :)

Mukavaa perjantai-iltaa!

KatMan

14 kommenttia:

 1. Se on totta, ettei oo jpulut enää niinkuin ennen. (Siis niihin vanhoihin hyviin aikoihin, kun mekin vielä hiihdettiin kouluun kesät talvet :)).

  Mulla on ihan voittajafiilis nyt jo, kun tammikuuta on kulunut vasta 3 päivää, mutta tekemilläni minimaalisilla muutoksilla ja päätöksillä oon saanut palan omaa energistä itseäni takaisin. Olen vakuuttunut, että tästä tulee hyvä vuosi. Molemmille. Ja toivottavasti mahdollisimman monelle muullekin.

  Rattoisaa viikonloppua. Joulu ulos ja elämä sisään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Annukka!! Mun on tyhjennettävä kaapit ettei tarvi sitten enää napostella mitään. Ja zumbatkin alkavat taas tiistaina :)

   Poista
 2. Ihan totta, sama fiilis! Korubloggaajien yhteinen korujoulu Bahamalla??
  Kukahan tulisi ottamaan mua niskasta kiinni, että saisin taas sen tsempin päälle?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sitä tsemppiä lähetän täältä Eija!! Ja ihan mahtava ajatus toi Bahama :) Mä ajattelin olevani yksin ajatusteni kanssa mutta siinä sen huomaa, että kannattaa jakaa ne! Joko varataan matka? ;)

   Poista
  2. Hih, hyvä kun jaoit, minäkin eilen oksensin kaiken saamattomuuteni omaan postaukseen :D

   Poista
  3. sen täytyy olla tämä kaiken energian kahmiva pimeys!! Heh, aika oksentamiselta tämäkin tuntui, moneen kertaan mietin ja pyyhin ja kirjoitin mutta ny helpotti :)

   Poista
  4. Minä tuun kans Bahamalle!!!
   Ei miellytä minuakaan tämä "nykykulutusjuhlajoulu" tippaakaan.

   Poista
  5. Tervetuloa vaan mukaan!! Kulutus on mennyt jo äärimmäisyyksiin. Musta on aivan ihana tehdä tai ostaa ja antaa lahjoja mutta kun se vastaanottokin on nykyään kamalaa! "mulla on jo..." "Ei olsi tarvinu..." "eihän me aikuiset mitään tarvita..." ei, ei kukaan tarvi mitään mutta se ei olekkaan aina pääasia. Jos olet ajatuksella lahjan tehnyt tai löytänyt ostaen, juuri sille saajalle tunteella, niin onko pakko valittaa? kyseessä ei siis ole kalliista lahjoista koko suvulle tai että odottaisin vastalahjaa... Mutta kun joulu on mennyt ja alennusmyynnit alkaa niin johan kaikkea tarvitaankin kassitolkulla! Tänä vuonna tajusin isossa kauppakeskuksessa etten tarvikkaan mitään pakko-osto-alemyynneistä :) marssittiin ruokakauppaan, ja rautakauppaan josta päivitettiin 10v. huonosti toiminut (ite rikoin) keskuspölyimurin letku.

   Poista
  6. Alennusmyynnit olen minäkin kiertänyt.
   Olen vähän pohtinut että taitaa tää joulunaika vaan kärjistää jotenkin tän suoritus ja ostohysterian mitä nykyään on kaikkialla ja aina. Ei osata hidastaa, keskittyä olennaiseen. Pysähtyä miettimään. Koko ajan muutosta menossa ja kaikkeen pitäs ehtiä ja kaikkea ostaa.. Huhhuh, onneks on uus hyvä vuosi edessä ja joulusta selvitty :)

   Poista
  7. Unohdin lähettää vissiin sen kommentin, mitä tänne kirjottelin eilen illalla.. Mutta siis alennusmyynteihin en minäkään ole kokenut tarvetta mennä.

   Tämä joulunaina kärjistää musta jotenkin se mitwn yhteiskunta nykyään muutenkin pyörii. Kauhee kiire kaikilla, ei ehditä pysähtyä, hidastaa tahtia ja miettiä mikä sitä tärkeää onkaan. Sitten vaan joka puolelta tulee osta osta osta ja oot "onnellinen".. Tätä juttua vois jatkaa pidemminkin mut josko jätän tähän :) Ja toivotan ihanaa normiarkea!

   Poista
 3. Hieno korupläjäys ja joulukuusi taitaa meillä päästä koristeistaan tänään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helinä! Meillä aina mies pystyttää kuusen (tekokuusi allergioiden takia) mutta jotenkin se ei koskaan itsestään lähde kesälomalle. Toissa vuonna taisi olla huippu kun päätin odottaa josko joku purkaisi kuusen kun kaiken muun olin jo poistanut ja sitten olin tyttären kanssa tammikuun lopussa 2 viikkoa totaalisairas, äitini tuli avuksi ja sai lopulta komennettua miesväen kuusen purkuun... toivottavasti tänä vuonna tajuaisivat aiemmin :)

   Poista
 4. Oi mikä joulukorukasa molemmissa kuvissa:)
  Olen haaveillut että pääsisimme jonnekin lappiin hankien ja metsän keskelle jouluksi, ja VAIN oma perhe ! Ei kännykkää tai tv.tä ,vain radio.
  Hyvää Loppiaista<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hienolta Eila, toivottavasti unelmasi toteutuu! Minä haaveilen paikasta lämpimässä ja juuri tuota, ei mitään tv:tä, nettiä eikä välttämättä edes radiota, vain rauhaa ja lepoa :)

   Poista

Kiitos mukavasta kommentistasi!