perjantai 24. toukokuuta 2013

Lisää hyvää puuta....

Oi, mulla soi nyt tuo Loirin Hyvää puuta kappale päässä, ei kyllä mitään tekemistä näiden puukorujen kanssa mutta tuli vaan puusta mieleen. Koskettava kappale.
Edellisessä Joustolanka-postauksessa olikin jo toinen malli puukoruista, tässä pläjäys lisää.
Lisukkeena nuo pienet hopeapallot (hopeoidut) ja toimii näinkin.


Toivottavasti kelit paranee ja saadaan aurinkoinen viikonloppu,
niin ulos kuin mieleen!

KatMan

torstai 23. toukokuuta 2013

Joustolanka

Niin moneen otteeseen on kyselty joustolangan käytöstä, että nyt sitten lupasin HeidiY:lle laittaa omia käyttövinkkejäni tänne.
Ihan ensimmäiseksi, kaikki lähtee langan laadusta
Joustolankaahan saa todella monessa muodossa ja värissä. Tässä kuvaa muutamasta mitä minulla on mutta joista en tykkää. Selvennyksenä miksi en:

Tämä on littanaa joustolankaa, solmut ei pidä millään.

 Tämä 100% jotain on taas joustavaa mutta kun venyttää niin ei palaudu takaisin vaan jää aina venyneeksi.

 Musta mutta niin ohut, ei ole vielä ollut käyttöä, ehkä siemenhelmien kanssa voisi toimia. Tuntuu myös venyvän ja jäävän venyneeksi.

 Stretch Magicit on taas niin tiukkoja että hyvä kun joustaa lainkaan eli liian kovaa. Vaikuttaa myös solmun pitoon.

Ja nyt sitten se mitä käytän aina, kahta eri vahvuutta mutta älkää kysykö valmistajaa. Olen ekan kerran ostanut tuon 25m puolan messuilta, sellaiselta mukavalta vanhemmalta mieheltä, hällä oli myös omia koruja ja jonkun verran lasihelmiä myynnissä. Eli yksi 25m on jo mennyt :) ja lisää samaiselta herralta ostettu, mistään muualta en tätä ole löytänyt.

Sitten vaan pujotushommiin! Joustolankaan ei ehkä kannata kiviä laittaa, sen verran tulee painoa eikä sitten jälki ihan kaunista.
 Vaikka kaikissa, ihan kaikissa ohjeissa aina sanotaan, että leikkaa sen ja sen pituinen vaijeri/lanka/siima niin olen vastarannan kiiski enkä leikkaa. Teen aina kaikki pujoteltavat korut siinä puolassa olevaan vaijeriin/lankaan/siimaan, inspiraatiosta ei koskaan tiedä minkä pitunen tulee lopputuloksesta :) varsinkaan kun ei käytä ohjeita. Vasta kun olen tyytyväinen tulokseen, katkon.
Kuten näette joustolanka vaatii aina sitä pituutta lisää jotta voi solmia eli saattaa mennä jopa 10cm hukkaan lankaa.
 Sitten solmu. Ihan tavallinen solmunalku niinkuin kengännauhoja solmitessa ja  toinen solmu tehdään niinkuin umpisolmu mutta kiepauta vielä kerran läpi silmukasta (kirurginsolmu). Tiukenna solmu vetämällä päistä ja monesti vedän vielä toiseen suuntaan jotta kaikki löysät saa pois.
 Jos käytän isoreikäistä solmunpiiloitushelmeä niin teen vielä umpisolmun lisää. Sitten turhat langanpäät nipsnaps poikki ja solmu helmen sisään piiloon.
Niin meillä on valmis koru :)
Jos haluaa varmistaa solmun niin voi käyttää tipan liimaa mutta katso että se on siihen sopivaa. Yleensä koru ei hajoa solmukohdasta vaan hankautuu käytössä poikki. Ja sitten vaan korjataan sillä mikään ei ole ikuista!

Isoihin puuhelmiin olen käyttänyt paksumpaa kuminauhalankaa, sellaista vaatteisiin tarkoitettua pyöreää, kuten käyttää Aarikka ym. isot puuhelmivalmistajat jos joskus vilkasette. Siinäkin onnistuin kerran ostamaan huonoa, löysää kuminauhaa ja kivastihan se sitten näkyi kun ei jaksanut kannatella korua. Meni vaihtoon nopeasti. Eli venyttäkää lankaa kaupassa hieman jotta tunnette miten se käyttäytyy.

Lankailevaa viikonloppua!
KatMan

keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Piristystä päivään :)Joskus tulee katsottua blogin tilastoja ja taas kurkkasin mitä Haun avainsanat sanoo ja uusi blogiystävä Annukka, the Kaaoksen kesyttäjä, aina välillä näyttää hakuosumia, siitäpä muistin taas omia katsoa. Kannattaa kurkata Annukan blogiin :). 
Tässä minun tulos tänään, laitetaan hauskuudet jakoon:
koruporu
koruporu design
olohuone lila ruskea
tule hiljaa
vihersieppo

Kaksi ensimmäistä mä ymmärrän, olohuone lila ruskea osui varmaan koti-postauksiin vaikka lilaa meillä ei tunnusteta mutta nuo kaksi viimeistä on jotain ihan utopiaa... Miten ihmeessä nuo ovat tänne osuneet? Juu yleensä pehmeäpohjaisilla kengillä voin ihmisiä yllättää ja tulla hiljaa vierelle, toivottavasti ei muuta tarkoita :) Mutta tuo vihersieppo?? Juu täähän on lintublogi, missähän kohdin olen maininnut jonkun linnun nimeltä kun tunnen harakan ja variksen, joskus niidenkin toisistaan erottaminen on hankalaa. Ja ei, en ole yhtään lintuihminen enkä lintubongari. Joskus on halvat huvit, itse kullakin :)

Mutta sitten on pakko esitellä mun ihanan tyttären tekemä ja antama äitienpäivälahja! Ei parempaa vois kukaan saada...Kiitos ♥♥KatMan

tiistai 21. toukokuuta 2013

kaunista puuta...

Ihan simppelisti tein kokeilut joustolankaan, lisänä yksi uritettu hopeapallo, ns. solmun piilottaja ;) 
rannekorut 20cm ja todella toimivat yhdessä. 
 


Värit eivät enää illalla suostuneet toistumaan oikein, ei vaikka kuinka kameraa säädin...
Kuten huomaatte turkoosi on joka kuvassa eri sävyinen....

Päässä on taas muutama idea ja versio, toteutumisaikaa viimeistään torstaina!

Mukavaa tiistaita!
KatMan

edit.
PS. Näille hinnat seuraavasti:
1kpl 8,00€
2kpl 15,00€
3kpl 20,00€
värit löytyvät edellisestä postauksesta :)

maanantai 20. toukokuuta 2013

Hidasta vai laiskaa?

Voi että! Mihinkä nää päivät menee? Olisi tuota materiaalia vaikka millä mitalla ja juu, kaksi pakettia tuli viimeviikolla, aivan ihania superhyper raikkaan värisiä (tuliko tarpeeksi superlatiiveja??) puuhelmiä, päätilaus oli kuitenkin muutama metalliosa tilauskorua ja jotain muuta varten. No tilauskoru on aivan ihana projekti, lasten serkulle valmistujaiskoru, ja siitä olisi nyt ensimmäinen versio kuvana menossa hänelle, tänne julkaisen sitten vasta kun korua on käytetty. Mutta ne puuhelmet, ai että, oli ihan pakko tilata kaikissa herkkuväreissä ja kahdessa koossa! Mutta nyt iski sitten valinnan vaikeus, teenko yksinkertaisia kaula- ja rannekoruja pelkistä puuosista vai lisätäänkö metallia, hopea sopisi niin hyvin...korviksia?

Auttakee hyvät blogikamut ja lukijat, nyt saa taas heittää toiveita ja tilauksia :)Hinnaksi näille tullenee jotain kympin tienoilla per koru, riippuen niistämateriaaleisa, joten tässä on nyt viimehetken tilaisuudet tilata vaikka opelle koru, ja muistakaahan niitä valmistuviakin, vielä ehtii laittamaan tilausta valmiista koruista :)

Niin, otsikkoon, en tiedä onko ideat taas kevättauolla vai toiminko hitaalla, toisaalta tuo pienempiminä-projekti vie ilta-aikaa (ja sen itselleni suon) ja sitten viikonloppuisin kaikkea muuta. Vai laiskottaako korupuolella....Ehkä tämä tästä, nyt alan ekoihin kokeiluihin nuista herkkupalloista :) muita herkkuja täällä ei taas enää syödäkkään.

KatMan

lauantai 11. toukokuuta 2013

Ruusuista Äitienpäivää!

Muutaman ruusuisen rannekorun joustolankaan olen saanut tällä viikolla tehtyä, siinä kaikki korupuolella. Ehkäpä näistä huomenna joku eksyy oman äitini käteen...


Päivät olen ollut paljon pihalla puutarhahommissa, tai no mikään puutarha ole, luonnon villinä tuolla ittekseen piha viihtyy. Jokusen perennan olen aikoinaan istuttanut ihan omaan pihasuunnitelmaani ja siellä ne villisti leviää. Nyt vähän yritän saada jaettua tukkoon kasvaneita muualle, pitkin pihaa, mutta tykkään kyllä eniten noista helppohoitoisista kivistä ja sorasta ja sammaleesta.  Jaa juu, kaadoin pari puuta eilen sitten tohkeissani :) etteivät enää tunge terassille. Mies laittoi ne sitten paloiksi ja silppurista oksat läpi. Nyt tarttis silppua käydä kylvämässä "metsään" eli rajalla olevien puiden alle, jottei tarvi koko kesää syödä nokkoskeittoa tai -lettuja. Paitsi ettei ole tähänkään asti syöty. Naapurin lapsenlapsi kerran kehui kuinka isoja nokkosia meillä kasvaa. Naapuri ehkä ei niinkään tykänny...
Mulla voi huomenna olla ruusunpunainen päivä, oli nimittäin kokopäivän pihalla auringonpaahteessa hihattomassa ja ei, en muistanut rasvata...Siitä huolimatta,

Ruusuista Äitienpäivää!

KatMan

sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Hiljaista

Nyt on kyllä ollut todella hiljaista korurintamalla. Loppuviikosta en ole kertaakaan istunut työpöydän ääreen, tarvikkeet kyllä tuolla huutelevat mutta en vaan ole ehtinyt niitä kuunnella. Elämäntaparemontti etenee hyvin mutta tuo vähäinen kalorimäärä ihan selvästi vie voimat. Vai selittelenkö vaan? Kyllä kaikkea muuta jaksaa todella hyvin? Ehkä on tuo liikunnan puute kuitenkin se joka ne voimat vie, en ole päässyt zumbaamaan pariin viikkoon! Mutta tänään siihenkin tulee muutos :) sitä ennen jo aiemmin valmistunut kesäkoru.

rannekoru täynnä kristallin loistetta, meritähtiä ja simpukoita 

papuketju ja papukaijalukko, pituus max 19cm

Sateisen yön ja aamun jälkeen aurinko alkaa pilkahtelemaan pilvien lomasta, joten

Aurinkoista sunnuntaita!
KatMan

keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Kevät!

Vappuaaton kunniaksi istahdin illalla myöhään työhuoneeseen, siivoilin helmikippoja pöydältä, löysin ihanuuksia joista olin jo suunnittellut koruja miehille mutta niin vaan taas kävi, etä osia etsiessäni löysin kaikkea muuta mukavaa ja "siitä se sitten lähti", teinkin pari kevät-/kesäkorua. 

Vintagen hengessäPerhonen


Lämmintä Vappupäivää!

KatMan