perjantai 4. lokakuuta 2013

Joitain ihan uutta kokeilua!

Kylläpä työpöytä tyhjeni ja siivoutui nopeaan kun odotettu tilaus no1 saapui! Tämä minulle uusi materiaali tarvitsi nimittäin siistin ympäristön. Huomatka, että helmet ja kivet ovat menneet laatikostoon mutta laatikot edelleen auki, niin kiire oli päästä tutustumaan tähän uuteen matskuun.

Lähetys sisälsi kiviä ja kristalleja sekä pienen laatikon...

Laatikon sisällys ja kyseessähän on Crystal Clay. Eli epoksisavea. Jo muutaman vuoden vanha juttu mutta enpä ole koskaan kokeillut. Minulta on kyselty sormuksia ja mieluusti niitä tekisin vaikka hopeasta tai hopeasavesta mutta se vaatii vielä steriilimpää työpöytää ja polttouunin. Tätä eopksisavea ei tarvitse polttaa, se tarttuu mihin vaan kiinni ja on helppo työstää (paitsi valkoinen, josta kuvia ja juttua ehkä myöhemmin...). Värejä on useita, ensimmäiseksi kotiutui hopea, ennemminkin kyllä harmaa.

Valmis sormuspohja

Kaksi ensimmäistä kokeilua. Juuri tuon verran pakkauksessa on kristalleja ja koska lisäkristallit olivat vasta tulossa toisesta kaupasta, kokeilin siemenhelmiä ja nehän olivat ihan hyviä, kunhan olisi malttanut antaa saven kuivua eikä mennyt hiplaamaan ennen aikojaan, lähti sitten osa irti...


Saapui myös toinen tilaus ja mustaa epoksia piti kokeilla. Näkyy aika hyvin sormenjäljet vakka yritin kumihanskoilla sivellä jäljet pois,

Pieni riipus pienellä pörriäisellä

Vähän suurempi riipus suuremmalla korennolla. Nämä tarvitsisivat kauniit ketjut roikuttamaan...
Ettäpä sellaisia kokeiluja. Ihan kauheasti en innostunut, ei sellainen ihan must juttu muta kiva näitä oli tehdä ja teen varmaan jatkossakin, jos tarvetta on. Muutaman sormuksen voisi vielä kokeilla. Eikä näihin tosiaan tarvitse käyttää vaan kristallichatoneja, kaikki jää tähän kiinni ja aionkin hyödyntää kaikkea mahdollista tuleviin kokeiluihin.

Perjantaita!

KatMan

18 kommenttia:

 1. Odotus palkittu :)
  Upeat riipukset sait aikaan!...vaikka et sitten ihan kauheasti inostunutkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kirsema! Ihan kiva materiaali mutta täytyy miettiä miten sitä voisi käyttää ilman noita ns. valmispohjia mitkä ei aina niin kauniita ole.

   Poista
 2. Oi, oi hienoja ja samoin koru tuolla alempana:-)

  VastaaPoista
 3. Ootko muuten ennen kuullu, että kadehdin tota sun ihanan isoa työtilaa ;)?

  Vaikuttaa vähän siltä, että melkoisen koukuttavaa puuhaa toi uusien materiaalien tilailu. Melkein tekis mieli itsekin kokeilla. Ja tekiskin, mutta parempi jättää teille taidokkaammille. Käyttelen itse sahaa ja vasaraa, kun pysyvät paremmin näpissä.

  Ja pieni riipus pienellä pörriäisellä on näistä mun lemppari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Annukka, ja mä mielelläni jakaisin sen työhuoneen sun kanssa, että tervetuloa ihan milloin vaan, APseniori :)
   Varmaan ihan yhtä koukuttavaa kuin sisustuksien teko, mä luulen, ei saa rauhaa ennenkuin on kokeillut ideat. Suunnittelu sentään on yleensä halvempaa kuin tää materiaalien tilailu. Mutta kaikkea uutta on näköjään testattava. Ja kiitos!

   Poista
 4. Vähän niin kuin muovailuvahaa? Niin kuin Annukka sanoi, tekisi mieli kokeilla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän niinkuin, savi ja liimamassa yhteen ensin käsissä sekoittaen ja sitten on pari tuntia aikaa muovailla mutta noin pienien palojen tekoon meni pari minuuttia. No jos parempaa jälkeä haluaa niin voi pari tuntia veivata :) mutta tää oli harjoittelua, materiaaliin tutustumista. Kokeilemaan vaan mutta voi koukuttaa :)

   Poista
 5. Kiitos kun kerroit kokeiluistasi; olen tuota materiaalia joissain kuvissa ihmetellyt, mutta vielä on polymeerisaveakin varastossa... ;-D Tuo musta pohja näyttää tosi kivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin musta on paras! Valkoinen oli ihan ällö, keräsi kaiken roskan ja villapuseron nukan itseensä :) Kaikkeahan meidän koruilijoiden on kokeiltava, polymeerin jätän kyllä taitavampien käsiin :)

   Poista
 6. Kiva materiaali näyttää olevan! Voisihan tuota joskus kokeilla.
  Riipukset on parhaita♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eila :) tilasin jo lisää "liimattavaa" eli jotenkin sittenkin koukuttavaa...

   Poista
 7. Pörriäisriipukset <3
  Ehkäpä tämä pääsee joskus itselläkin kokeiluun..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos TanjaV! Riipukset on kivoja tehdäkkin kun ovat vähän isompia :)

   Poista
 8. Hei noi pörriäiset oli ihan supermahtavia!!!

  VastaaPoista
 9. Iiik! Hienojahan noista tuli!!

  VastaaPoista

Kiitos mukavasta kommentistasi!