sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Ruokailutila

Jatketaan koti-teemalla. Talomme on aikalailla itsesuunniteltu pohjaa ja ulkonäköä myöten, tietenkin arkkitehdeille annettiin sitten vaativimmat työt eli neliöissä pysyminen ja kuvien teko ja kaikki lupa-asiat. Muutamaan kertaan kuvia muutettiin ennekuin oli sellainen kuin halusimme. Vaativuutta oli vähäisissä vapaissa neliömäärissä kun tontilla on appivanhempien talo. Laitetiin sitten kaikki neliöt käyttöön ja kolmeen kerrokseen :) taloamme on ulkoapäin kuvailtu mm. huvikummuksi, tornitaloksi, kummitustaloksi ja viimeisin oli taksikuskin kommentti: ootte sitten linnan rakentanu?! Juu ei, mutta taloa kiertää hämäävästi kuistia ja terassia, tehden suuremman vaikutuksen kuin onkaan. Sekin laskettakoon arkkitehtien taidon ansioksi. 

Mutta siis ruokailutila piti esitellä. Halusimme avoimen tilan keittiöstä olohuoneeseen, en sitten oikein tiedä onko hyvä kun jos vieraita tulee niin keittiön sekamelskan näkee kokoajan. Näkee sen ilman vieraitakin. 

Ruokapöydälle tehtiin paikka erkkerillä, josta ovet avautuvat terassille. Kerrankin pöytä oli lähestulkoon tyhjä, pari lehteä,kynäpurkkia, palapeliä ja kuppia lukuunotamatta, jotka siirsin ennen kuvaa...

Nurkassa valohoidossa kolme orkidean raatoa ja joulu/pääsiäiskaktus, kukkii jos jaksaa ja milloin jaksaa mutta en ole sanut vielä kuoletettua kuten muut kasvit...

Ruokapöydän lampusta tykkään tosi paljon enkä tajunnut siinä olevan kultaa, ennenkuin oli paikallaan. Ripaus luxusta siis arkeen.

Aurinkoista sunnuntaita!
KatMan

20 kommenttia:

 1. Ihanan valoisaa teillä, johtuneeko kevätauringosta:)Kivaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten johtuu noista monista monista ikkunoista, jotka halusin, pikkuristikoilla vielä. Kiva ikkunanpesu, mutta valoa on :)

   Poista
 2. Ihanan valoisa tuli mullakin ensimmäisenä mieleen kuvat nähtyäni. Kaunis lamppu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helmi, se onkin ainut kaunis lamppu meillä, hyvä ettei ihan ainoa lamppu :)

   Poista
 3. Kaunista, ihanan valoisaa. Ihana erkkeri, olen aina haaveillut sellaisesta!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! mä haaveilen vielä sellaisesta istumaerkkeristä kuin amerikkalaisissa elokuvissa aina on mutta ei ole paikka mihin tehdä sitä....

   Poista
 4. No on kyllä hulppea ruokailutila! En ihmettele taksikuskin kommenttia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeesti piti katsoa kuvaa tarkkaan ja kyllä se aina jotenkin vääristää. Ollaan huomattu että valokuvissa kotimme näyttää isolta ja hienolta, tai jos katsoo vessan peilin kautta näkymä on ihan erilainen. Todellisuudessa neliöitä ei ole paljoa mutta kiitos arkkitehtien (ja korkean huonekorkeuden) talo näyttää isolta :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. kiitos kirsema! On aika jännä katsoa itsekkin noita valokuvia kriittisin silmin :)

   Poista
 6. Linnani on kotini. Vai oliko se toisin päin? :D
  Joka tapauksessa kaunista, tyylikästä ja valoisaa. Täst mie piän.

  Meillä on kans ruokapöytä erkkerissä, mutta ei kokonaisuus ole kyllä noin hulppea. Kolkyt vuotta pian siitä, kun me rakennettiin oma talo. Nyt kyllä tekisin jo vähän toisenlaisen. Maku muuttuu, kun aika kulkee ja tyylit vaihtuu. Harmi vaan kun taloa ei voi vaihtaa niin kuin korua. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suntsa! Suosittelen ottamaan valokuvia kodista niin sen näkee ihan erilailla ja hulppeana :) meillä vasta 13 vuosi tässä talossa ja remonttikierros alkanut. Olis se kivaa jos taloakin vois vaihtaa kuin korua!!

   Poista
 7. Ihanan iso ruokailutila linnassanne on :-)

  VastaaPoista
 8. Voi kiitos Rouva Kivitikka :) hih, ehkä minilinna ;)

  VastaaPoista
 9. Kaunis erkkeri! Meillä on koko alakerta yhtä tilaa,kun jätimme yhden huoneen rakentamatta. Nyt sille olisi ollut käyttöä,kun Jussi asuu alakerrassa. No soppi tehtiin sillä Ikean hyllystöllä...

  VastaaPoista
 10. Kiitos, aika lailla siis samanlaista meillä, vain yksi makuuhuone alakerrassa eli linnamaisuudesta huolimatta neliöitä ei ole montaa :) Onneksi Jussi sai oman sopen hyllyillä, onhan se helpompaa.

  VastaaPoista
 11. Onpa teillä kaunis, valoisa koti <3 :)

  VastaaPoista
 12. Ah, miten kaunista. =) <3

  VastaaPoista
 13. Kiitos Una :) ja tervetuloa lukijaksi, toivottavasti viihdyt!

  VastaaPoista

Kiitos mukavasta kommentistasi!