sunnuntai 25. marraskuuta 2012

silkkiä ja kielioppia

Olen ihaillut monen koruntekijän, mm. Magsin blogissa, tekemiä koruja joissa on käyetty sarisilkkikangasnauhoja. Noh. Helsingin kädentaitomessuilla oli ruotsalainen täti myymässä sari-vyyhtejä, pakkohan sitä oli päästä kokeilemaan. Täti innostui kun etsin sopivia värejä ja kerroin, että haluan kokeilla silkkiä koruihin. "Oj, det ska bli mysigt..." Oli suomalaismummot ihmeisessään kun puhua pälpätin tädille ruotsiksi ummet ja lammet. Jollei 23 vuoden kielikoululla osaa hiukka ruotsia niin olis kumma :) Niin kauan olen mieheni tuntenut. Meillä on aina ollut yhteisenä kielenä suomi, aluksi en edes uskonut hänen olevan ruotsinkielinen. Mutta puhumme keskenämme siis suomea. Lapset ovat täysin kaksikielisiä (tai no, kolmekielisiä, meillä myös viitotaan) ja olen siitä ylpeä! Ihan ilmaiseksi ovat oppineet nämä kaksi kieltä. Toisin kuin äitinsä jolla kielipäätä ei ole. Mitään paremmuutta emme toisestakaan kielestä kuitenkaan tunne. Olen aina ihmetellyt miksi, edelleen, ruotsia äidinkielenään puhuvia sanotaan suomenruotsalaisiksi. Meillä minulla on enemmän sukua Ruotsissa, miehen puolella ei lainkaan. Ihan supisuomalaisia ovat koko suku. Höh.
Mutta, jotta ei menisi ihan paasaamiseksi niin katsotaanpa sitä korua:
Violetti on paha väri kuvata, varsinkin kun ei ole luonnonvaloa. Täytyisi koota ministudio valoineen...
Mutta siis kolmea eri kiveä hopealisukkein, kahta eriväristä sarisilkkiä kiedottu yhteen ja solmittu renkaaseen.

Heräsin aamulla ja luulin edelleen yön jatkuvan.
Ei aurinkoa. 
Pimeyttä koko päivän.
Valoa. Kiitos.

Sunnuntai-illan mietelmiin,
KatMan

10 kommenttia:

 1. Oo, ihanasti valittu silkki!
  Tykkään ite niin hurjasti noista sarisilkeistä, että harmittaa kun sen tuntua ja värien hehkua ei saa kuviin oikeanlaisena; monikaan ei tajua sen ihanuutta jos ei ole nähnyt livenä :-)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Mags! Samaa mieltä, näiden silkkien kauneus tarvii nähdä ja tuntea, kokea.

  VastaaPoista
 3. Kauniilta näyttää ja olenkin aina kuvitellut, että sarisilkin ihanuus ei varmasti kuvien kautta välity. Mukava posaus oli muutenkin lukea :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos TanjaV :) tuli taas höpötettyä ja avauduttua... ;)

  VastaaPoista
 5. Ihanan näköinen koru, väreineen kaikkineen. Silkki varmasti myös tuntuu miellyttävältä korussa :) Olen kyllä vähän kateellinen (heh) tuosta "kielikylvystäsi", opiskelenhan kieliä ja olen tällä hetkellä ruotsissa vaihdossa. kieltä oppimassa. kyllä se jo vähän paremmin sujuu mutta ei tämä 4 kk ihan kaikkeen riitä :) paljon kehittää jo se, että katsoo ruotsinkielistä televisiota :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miina! Yksi hyvä keino on lukea paljon paikallisia lehtiä ja niiden artikkeleita vaikka ei kaikkia sanoja osaiskaan, opiskelijana kyllä varmaan osaat ;). Mutta hienoa tuo kieltenopiskelu ja vaihto, itse olin lukioaikana pari kuukautta Ruotsissa kesätöissä, koulunumero nousi ihmeesti syksyllä, niin että opettaja epäili jo lunttaamista :)

   Poista
 6. Kiva postaus ja mun kielipää jotenkin suodattaa ruotsin mökellykseksi,silloin kun itse pitää puhua. Ymmärrän paremmin,kuin puhun...
  Mutta sitten tuohon koruun,ihana väritys ja on niin hauska seurata miten tuo sarisilkki leviää tekijältä tekijälle.
  Itse en ole sitä vielä kokeillut,mutta uskon sen olevan pehmeää ja ihanan tuntuista,kun niin moni sanoo.

  VastaaPoista
 7. vaihtorinki-haasteessa pääsin sari-silkkiä kokeilemaan sekä nauhana että lankana, ja taisipa käydä niin että tilaus pitää laittaa menemään... sinun korusi on tosi kaunis :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos outiriina, kyllä sinun vihertävä korusi oli todella kaunis ja onnistunut! Niinhän siinä käy, että kokeilusta innostuu :) ja eikös ollut ihanan pehmeä ja värikylläinen livenä?

  VastaaPoista

Kiitos mukavasta kommentistasi!