lauantai 8. syyskuuta 2012

Ekovaloa

Meillä on ollut lasipurkkeja likoamassa tiskialtaassa muutaman päivän. Välillä ne on nostettu pois (mies ja varmaan ihmetteli mitä taasen olen keksinyt...) ja taas laitoin takaisin likoamaan. Nykyajan liima pitää etiketit sitkeästi kiinni. Olen laittanut ruokaöljyä ja se on aina ennen toiminut hetkessä mutta nytpä ei. Sitten raaputin tiskiharjan terävällä kärjellä, annoin liota lisää, tiskasin tiskiaineella öljyt pois ja taas rapsutin. Lopulta liima antoi periksi... 

Mitähän näistä voisi tulla?
Lasipurkki, rautalankaa, pihtejä, leikkurit, maalia, töpötin ja sabloona, purkissa värjättyä (luonnonkivet olisivat vielä ekologisempia) kivirouhetta.

Maali on akryylimaalia, askarteluun tarkoitettua, ja pullon kyljessä lukee "ravista hyvin ennen käyttöä" mutta maalista tuli kuplaisaa :)
Lyhtypä hyvinkin :) Ja muutama kaveriksi. Nämä ovat nyt olleet tämän päivän ruokapöydällä mutta ovat varsin huomaamattomia, ei ole kukaan perheestä niitä tainnut nähdä ;) Ne miehet...


Luppoisaa lauantai-illan jatkoa!
KatMan

5 kommenttia:

 1. Olipas piristävää nähdä täällä blogissa muutakin kuin sun ihania koruja, ihan yllätyin,heh!
  Tuo on kyllä kiva idis, ja nyt tulevat tarpeeseen,miten onkin taas tooosi pimeätä iltaisin.Vuodenaikojen taitekohdat ovat aina kyllä ihania:)
  Pitäisköhän hakea autotallista ne mun lasipurkit, ja alkaa väkertämään, vähän meinaan innostuin:)kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kiitos IhanHelmee! Kyllä välillä tulee tehtyä muutakin kuin koruja mutta ei ole tullut tekosia kuvattua. Kesällä mökillä innostuin huovuttamaan vaan siellä ne möksällä odottaa...Tää idea on FB:sta espanjalaisesta La Bioguia sivustosta joten eikun kokeilemaan! Viikonloppuja sullekkin :)

  VastaaPoista
 3. Kivat lyhdyt! Muakin se liima patittaa, ei meinaa saada millään irti. Välillä olen jopa kynsilakanpoistoineella hinkannut. Ja viinalla, jos on sattunut juomatta jäämään;) (No onhan sitä)
  Yksi keino on se partaterämainen keraamisen lieden raaputin.

  VastaaPoista
 4. Olen säästänyt Meiran maustepurkkeja, koska tykkään niiden vihreistä kansista. Niistä on myös todella vaikea saada etikettiä liimoineen pois. Etiketti on muovia eli liottaminen ei auta alussa ja siitä muovista ei saa otetta, jotta saisi sen irroitettua. Taidan kokeilla tuota Eilan keinoa. Taidan koittaa myös kynsilakan poistajaa liiman poistamisessa.

  Olet tehnyt todella kauniita tuunauksia. Tämä on hyvä esimerkki miksi niitä marja- ym. lasipurkkeja ei kannata heittää lasinkeräykseen.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Eila vinkeistä, täytyypä kokeilla :)
  Marita, kyllästyin myös ainaiseen lasipurkkien kierrätykseen vaikka onneksi meillä Suomessa lasia ja muutakin kerätään!

  VastaaPoista

Kiitos mukavasta kommentistasi!