torstai 19. huhtikuuta 2012

Ruokapöydästä työhuoneeseen

Valitettavasti minulla ei ole kuvaa työskentelystä ruokapöydän ääressä: tarvikkeet mahtuivat muutamaan lokerolaatikkoon ja ne Ikean siniseen kassiin "piiloon". Tarvikkeet pöydälle, eikun nyt syödään, kaikki pois, ja taas takaisin... Silloin yritinkin harrastaa vasta ilta/yömyöhään mutta aina se ei onnistunut kun inspis iski!

"löysin" vanhan lipaston yläkerran aulasta, hieman romujen alta. Raivasin lipaston laatikostot ja sain siitä oivan työpöydän. Pieni kaltevuus pöytälevyssä aihutti helmien tipahtelua lattialle, siksi nuo alustat ovat käteviä. Huomatkaa jäätelö-, karkki- ja ruokapurkkien jatkohyötykäyttö! Lopulta tämäkin lipasto oli imenyt itsensä täyteen tarvikkeita ja lattiallekkin alkoi kertymään tavaraa...
Työhuoneremontti oli unelmien täyttymys: toisessa päässä huonetta on minun korupisteeni ja toisessa päässä (ei kuvassa) työpöytä tietokoneelle ja tulostimelle, pelikaappi lautapeleille,  vanha sohva, silitysrauta ja -lauta ym.
Vanhat Ikean täyspuiset kirjahyllyt siirtyivät työhuoneen oviaukon molemmille puolille. Ikeasta löysin ison valkoisen työpöytälevyn ja nuo ihanat puiset jalat, joiden alustassa on hyvin säilytystilaa. Tässä vaiheessa tarvikkeet ovat lattialla ja hyllyjä tms. vasta etsin.

Takaseinän mataluus ja pieni ikkuna aiheutti ongelmia hyllyjen löytymisestä mutta ihanat valkoiset mahonkiset lipastot löytyivät lopulta liikkeestä, mistä en ikinä kuvitellut huonekaluja ostavani:  nämä olivatkin hieman liikkeen valtatyylistä poikkeavia ja onnekseni vielä alennusmyynnissä. Ja painavat todella paljon täyspuisina: onneksi tilasimme kuljetuksen sillä kaksi riuskaa miestä puuskuttivat melkoisesti näitä kantaessaan.
Matala lipasto toimii kuvaustasona: ikkunasta tulee hyvin valoa. Ja tavaran säilytystasona: näistä tuo alempi pitkä alusta on edelleen samoissa helmissä odottamassa lopullista inspiraatiota...
Kirjahyllykin on saanut täytettä: laatikoissa ja koreissa on muita askartelutarvikkeita. Toinen tuoli on tarpeen sillä tytär tulee mielellään mukaan koruilemaan ja askartelemaan.
Työpöydän tavaramäärä tällä hetkellä: siivous ei aina onnistu ja on mukavaa kun kaikki voi jättää levälleeen, ei tarvitse kerätä tarvikkeita pois.
Ja kuten huomaatte, on ihan sama kuinka paljon tilaa on, sen täyttäminen onnistuu helposti ja lopulta mikään ei taas mahdu minnekkään....
Työntouhuista torstaita!
KatMan

9 kommenttia:

 1. Hienoa. Olet tehnyt suuren työn. Mulla on vanhasta ompelukonepöydästä tehty työpaja..odotan, että saan mummulasta yhden klaffilipaston lisäksi. Kyllä vapaa tila aina täyttyy tarvikkeista,kun on ahkera tekijä:)

  VastaaPoista
 2. Kivannäköinen työhuone. :) Jotain tuollaista minäkin kyllä tarvitsisin.. tällä hetkellä työpaikkana on todella epäergonomisesti sohvapöytä. ja keittiönpöytä ja työpöydän nurkka ja lipasto ja lattia ja... eli tilaa kaivattais täälläkin! :)

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Hieno korutyöpiste. Minullakin klaffilipasto, sekä pari laatikkoa lattialla täynnä askartelu tarvikkeita. Pieni kirjahylly liankin pieni ja monet kirjat eivät mahdu pystyyn. Joten harkitsen uuden ostoa. Sekä kynsipöytä jo voisin heivata, kun en ole vuoteen tehnyt kynsiä. Täytyy tarkka miettiä mitä ja minne pistän, näs tila on rajallisesti.Pikku soppi, mutta olen kuitenkin tosi tyytyväinen, aikaisemmin minäkin tein ruokapöydällä koruja ja kun on ruoka aika niin piti taas kaikki siivota pois.T:) Koralli

  VastaaPoista
 5. Itsellä haaveissa myös työhuoneen remppa. Olen ajatellut samantapaisia pukkijalkoja ja sitten jotain tasoa yksi seinusta kokonaan. Toisessa päässä olis tietokone ja toisessa mun värkkäyspiste. Mitäköhän nuo jalat kustantaa, onko mitään muistikuvaa?
  Ihana tuo turkoosi seinä sulla!

  VastaaPoista
 6. Kiitos mukavista kommenteistanne :)
  IhanHelmee, pöytälevy Vika Amon 29e ja jalat Vika Artur 25e/kpl on Ikeasta, ei siis hinnalla pilattu!
  Turkoosi on lemppariväri: toinen seinusta on Hiekkaa, Sadolinin värkartasta molemmat.

  VastaaPoista
 7. Voi kun kiva soppi! Ruokapöydällä koruilen ja tosiaan joskus joutuu keskeyttämään ja keräämään pois, aika ärsyttävää. Klaffilipastokin ois makuuhuoneessa, täytyykin yrittää sen sisältämät tavarat saada muualle:)

  VastaaPoista
 8. Maati: klaffilipasto on varmaan just sopiva, tarvikkeet on kiva jättää esille :)

  VastaaPoista
 9. Tutkiskelin blogiasi ja löysin tällaisen kivan työhuone -postauksen josta sainkin hyvän inspiskärpäsen pureman ja päätin siivota omat koruilujuttuni paremmin ;)

  Sulla on kyllä kiva työpiste, ja sellainen pitäisi olla kyllä jokaisella, vielä se mullekin joskus siunaantuu jahka isompaan kämppään pääsisimme... Vaikka toisaalta, jotenkin se tila tuntuu loppuvan aina kesken.

  Sun korutkin on todella kauniita, näkee kyllä että oot tykästynyt ruusuihin nyt ;) Ihania !

  VastaaPoista

Kiitos mukavasta kommentistasi!